Muziek op Bezoek

zondag 30.09 | 15u00
Vincenthove
Dokter Delbekestraat 27
8800 Roeselare

 

Vrije bijdrage

Reservatie via onthaal@vincenthove.be
of telefonisch 051 23 23 69

Maarten Vandenbemden kreeg op vierjarige leeftijd gitaarlessen van zijn vader, niet zonder resultaat, want later komt hij terecht in de klas van Antigoni Goni aan het Koninklijk Conser-vatorium van Brussel. Daar behaalt hij in 2017 het masterdiploma klassieke gitaar met grootste onderscheiding.

Saskia Van Herzeele studeerde psychologie aan de KU Leuven en piano aan de conservatoria van Brussel en Gent. In 2016 studeerde ze met grootste onderscheiding af in de klas van Vitaly Samoshko.

Het jonge duo voert originele werken uit voor gitaar en piano maar ook eigen bewerkingen van de meer bekende kamermuziek. Hun motto is “spelen, vertellen en verbinden”. Binnen die context ontstond Muziek op Bezoek. Ze definiëren muziek als een krachtig medium dat mensen raakt in alle facetten van hun zijn, als een sterke speler in de zorg voor de totale mens. Daarom willen ze muzikale ontroering brengen bij mensen die zelf de concertzaal niet gemakkelijk bereiken.

In Vincenthove brengt Duo Adentro een concert om bij weg te dromen. Ravels muzikale sprookjessuite
Ma mère l’Oye neemt ons mee naar de sprookjes uit onze kindertijd. De Petite Suite van Debussy schildert idyllische muzikale taferelen. En de klanken van Piazzolla voeren ons naar warme zomeravonden in Buenos Aires.

Duo Adentro staat voor de verrassende ontmoeting tussen gitaar en piano.